Nekeptas varškės pyragas

Jums reikės:
Pagrindui
- Sausainių „Gaidelis“ (2 pakelių)
 - Mėlynių uogienės (100 g)
 - Rudojo cukraus sirupo (100 g)
 
Sausainius su uogiene ir sirupu susmulkiname elektriniu smulkintuvu. Gauta mase išklojame kepimo skardos dugną ir supresuojame.
Įdarui
- Desertinės varškės (1 kg, naudojau „President“ vanilinę)
 - Maskarponės sūrio (250 g)
 - Riebios grietinėlės (250 g)
 - Kondensuoto pieno (300 ml)
 - Šaldytų mėlynių su cukrumi (150 g)
 - Želatinos (20 g)
 
Visus ingredientus (išskyrus želatiną ir mėlynes) sumaišome plaktuvu. Želatiną ištirpiname karštame vandenyje ir maišydami supilame į masę. Sudedame šaldytas mėlynes, supilame į kepimo skardą ir paliekame šaldytuve per naktį.






