Porcija: 6-8 žmonėms

Gaminimo laikas: 1 valanda (paliekame per naktį sustingti)

Jums reikės:

Tešla

  1. Sviesto (150 g)
  2. Liesos grietinėlės (200 ml)
  3. Kiaušinių (4 vnt.)
  4. Rudojo cukraus (100 g)
  5. Muskovado cukraus (50 g)
  6. Juodo šokolado (250 g)
  7. Kepimo miltelių (1 šaukštelis)
  8. Miltų (250 g)

Užpilas

  1. Kokoso pieno (200 ml)
  2. Kondensuoto pieno (200 ml)

Kremas

  1. Pieniško šokolado (250 g)
  2. Plakamosios grietinėlės (200 ml)
  3. Sviesto (50 g)
  4. Apelsino (1/2 vnt.)

Kremas. Pienišką šokoladą ištirpiname su 50 g sviesto, 50 ml grietinėlės ir tarkuota apelsino žievele. Likusią grietinėlę išplakame ir apjungiame su ištirpintu ir truputį atvėsintu šokoladu. Kremą atvėsiname šaldytuve.

Tešla. Ištirpiname juodą šokoladą su sviestu. Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame juos su ruduoju cukrumi. Į tirpdintą šokoladą supilame kiaušinio trynius, muskovado cukrų, grietinėlę ir gerai išmaišome. Apjungiame abi mases atsargiai išmaišydami. Įdedame kepimo miltelius ir miltus, išmaišome iki vientisos masės. Tešlą supilame į skardą ir kepame 220 C orkaitėje 35 minutes.

Torto surinkimas. Atvėsusį pagrindą perpjauname per pusę (horizontaliai). Sulaistome abu pagrindus kokoso ir kondensuoto pieno mišiniu (mišinį pakaitiname keptuvėje iki virimo) ir leidžiame atvėsti. Ant apatinio pagrindo tepame kremo, uždedame viršutinę dalį ir visą tortą aptepame likusiu kremu. Ant viršaus užtarkuojame apelsino žievelės. Leidžiame tortui sustingti per naktį.