Porcija: 2 žmonėms

Gaminimo laikas: 1 valanda 20 minučių

 

Jums reikės:

  1. Vištienos krūtinėlės (500 g)
  2. Bulvių (4 vnt)
  3. Morkos (1 vnt)
  4. Pekino salotos (kietoji dalis)
  5. Grietinėlės (200 g)
  6. Angliškų garstyčių (1 šaukštelis)
  7. Maltos kalendros, malto baziliko ir maltų salierų lapų
  8. Juodo malto pipiro ir druskos

Vištieną pamarinuojame su malta kalendra, baziliku, juodu maltu pipiru ir druska. Palaikome 2-3 val.

Prie vištienos paruošiame garnyrą iš daržovių. Šiaudeliais supjaustytas bulves, stambiai tarkuotas morkas ir pasmulkintą pekino salotą sudedame į indą. Įdedame šaukštelį maltų saliero lapų, garstyčių, užbarstome druskos, juodo malto pipiro, užpilame alyvuogių aliejaus ir viską gerai išmaišome. Daržoves ir vištieną sudedame į kepimo skardą ir kepame 1 val. 10 min. 230 C orkaitėje.