Porcija: 2 žmonėms
Gaminimo laikas: 2 valandos 20 minučių
Jums reikės:
- Vištos krūtinėlės (1 vnt. su kauliuku)
- Apelsino (1 vnt.)
- Obuolių (2 vnt. maži)
- Poro (1/2 vnt.)
- Saliero (1 vnt. lapkotis)
- Česnako (2 skiltelės)
- Šviežio rozmarino (keliu šakelių)
- Obuolių sulčių (300 ml.)
- Malto lauro lapo (1/2 šaukštelio)
- Sviesto (50 gr.)
- Druskos ir malto juodo pipiro
Vištienos krūtinėlę pamarinuojame su maltais juodais pipirais, lauro lapeliais, druska ir tarkuotu česnaku. Krūtinėlę dedame į kepimo indą (kaulu į viršų) ir šalia bei ant jos sudedame stambiai pjaustytus vaisius ir daržoves, užbarstome rozmarino lapelių, įpilame obuolių sulčių ir uždedame sviesto. Kepimo indą uždengiame folija (geriau naudoti indą su dangčiu) ir kepame: 1,5 valandos uždengus 220 C orkaitėje ir 30 minučių atidengus su ventiliavimo funkcija. Patiekiame su keptomis daržovėmis ir vaisias bei apšlakstome likusiomis sultimis.