Triušiena su morkomis
Jums reikės:
- Triušienos filė (250 gr.)
- Morkų (2 vnt.)
- Garstyčių grūdeliais (2 šaukšteliai)
- Grietinėlės (200 ml)
- Balto vyno (100 ml)
- Sviesto (50 gr.)
- Šalavijo lapelių (6 vnt.)
- Druskos ir maltų pipirų mišinio
Bulvių košė
- Bulvių (1 kg.)
- Obuolio (1 vnt. nedidelis)
- Pieno
- Druskos
Triušieną supjaustome smulkiais gabaliukais, morkas griežinėliais. Į puodą įdedame 30 gr. sviesto ir sudedame triušieną, susmulkintą šalaviją ir morkas. Truputį pakepinę (5 min.) užpilame vyno ir vandens (50/50) mišiniu, pasūdome, įmalame pipirų mišinio ir įdedame garstyčias. Sumažiname ugnį iki vidutinės ir uždengę patroškiname 10 minučių. Supilame grietinėlę ir sumažinus ugnį patroškiname dar 10 minučių.
Tuo tarpu pasiruošiame bulvių košę. Bulves išverdame pasūdytame vandenyje. Bulves nusausiname ir į jas smulkia tarka sutarkuojame obuolį, pasūdome, įdedame 20 gr. sviesto ir pertriname pilant pieną. Košė turėtų gautis salstelėjusi, taigi nepadauginkite druskos.