Pomidorinė sriuba
Jums reikės:
- Jautienos krūtininės (1 kg)
- Konservuotų pomidorų (400 g)
- Pomidorų (2 vnt.)
- Džiovintų pomidorų (100 g)
- Morkos (1 vnt.)
- Lęšių (3 šaukštai)
- Raudonėlių, baziliko, krapų, mairūno, lauro lapų (po 1 šaukštelį)
- Druskos ir juodo pipiro
Į puodą sudėkite mėsą ir visus prieskonius, užpilkite 2,5 l vandens ir virkite ant vidutinės ugnies apie 1 valandą. Per tą laiką pasiruoškite daržoves: sutarkuokite morką, pasmulkinkite visus pomidorus.
Pomidorus sudėkite į sultinį ir, jei trūksta, dar papildomai įdėkite druskos ir pipiro. Galiausiai sudėkite lęšius ir pavirkite dar 20 minučių.