Porcija: 4 žmonėms

Gaminimo laikas: 2 valandos (marinuojame vieną dieną)

Jums reikės:

  1. Jautienos kumpio (0,5 kg.)
  2. Obuolio (1 vnt.)
  3. Morkų (2 vnt.)
  4. Rudųjų pievagrybių (150 gr.)
  5. Razinų (pora saujų)
  6. Bulvių (2 didelės)
  7. Saliero (1 lapkočio)
  8. Česnako (2 skiltelės)
  9. Sviesto (2 šaukštai)
  10. Juodo malto pipiro ir druskos
  11. Maltos kalendros, maltų lauro lapų, maltų salierų lapų (po nepilną šaukštelį)

Mėsą supjaustome gabaliukais (1 cm storio) ir pamarinuojame su druska, juodu maltu pipiru, kalendra, lauro lapais, salierų lapais. Paliekame šaldytuve vieną parą. Pamarinuotą mėsą išmušame iki plonų gabaliukų. Obuolį, morkas ir grybus sutarkuojame stambia (burokine) tarka ir apkepame keptuvėje su trupučiu druskos. Česnaką, bulves ir salierą susmulkiname nedideliais gabaliukais. Apkeptas daržoves įdedame į indą ir į jas įmaišome kelias saujas razinų.

Keptas daržoves plonu sluoksniu dedame ant išmuštos mėsos, gabaliukus suvyniojame ir perrišame virvute. Į didelį puodą dedame dalį smulkiai pjaustytų daržovių, likusias keptas daržoves, ant viršaus sudedame suktinukus ir užberiame visomis likusiomis daržovėmis. Įdedame sviesto, druskos, malto juodo pipiro ir užpilame vandens (per pus daugiau nei užima sudėti suktinukai ir daržovės). Troškiname ant vidutinės ugnies apie 1,5 val., kartais pamaišydami. Ištroškintus suktinukus patiekiame lėkštėje (prieš patiekiant neužmirškite nupjauti virvučių), o iš puode likusių daržovių smulkintuvu padarome padažą.