Jums reikės:

  1. Lašišos (1,5 kg)
  2. Šviežių bulvių (3 vnt.)
  3. Morkos (1/2 vnt.)
  4. Grietinėlės (200 ml)
  5. Sviesto (30 g)
  6. Česnako (3 skiltelės)
  7. Rozmarino ir salierų lapelių (po ½ šaukštelio)
  8. Juodo malto pipiro ir druskos

Lašišos filė atskiriame nuo stuburo kaulo ir pincetu išimame smulkesnes ašakas. Blenderiu sumaišome grietinėlę, 1 stiklinę vandens, tarkuotą morką, česnaką, rozmariną, salierų lapelius, pipirą ir druską. Mišinį supilame į kepimo indą ir į jį dedame lašišos filė odele į viršų. Ant lašišos sudedame plonais griežinėliais pjaustytas bulves, kurias paskaniname prieskoniais (tais pačiais, kuriuos naudojome padažui), įdedame keletą gabalėlių sviesto.

Kepame 230C orkaitėje apie 1 valandą (po 30 min. kepimo žuvį apšlakstome padažu iš kepimo indo).