Porcija: 6 asmenims
Gaminimo laikas: 1 valanda
Jums reikės:
- Cukrinio kaulo
- Saliero šaknies (200 g)
- Pastarnoko (2 vnt.)
- Petražolės šaknies (2 vnt.)
- Svogūno (1 vnt.)
- Česnako (3 skiltelės)
- Bulvės (1 vnt. didelės)
- Mažų morkyčių (150 g)
- Pankolio (1/2 vnt.)
- Provanso žolelių mišinio (1 šaukštas)
- Druskos ir juodo malto pipiro
Nuluptas ir šiek tiek pasmulkintas daržoves dedame į kepimo skardą, apibarstome druska, pipiru ir provanso žolelėmis. Ant viršaus dedame kaulą, viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame 250 C orkaitėje su ventiliavimo funkcija 20 minučių. Tuomet viską perdedame į puodą, užpilame 2 litrais vandens ir verdame 40 minučių. Išvirus nuimame mėsą nuo kaulo ir viską pertriname blenderiu.