Porcija: 2 asmenims
Gaminimo laikas: 2 valandos
Jums reikės:
- Jautienos nugarinės (350 g)
- Gyoza koldūnų tešlos (20 vnt.)
- Česnako (3 skiltelės)
- Pomidorų padažo (4 šaukštai)
- Sviesto (50 g)
- Graikiško jogurto (180 g)
- Kietojo sūrio (30 g)
- Svogūnų laiškų (50 g)
- Špinatų (50 g)
- Druskos ir juodo malto pipiro
Į greitpuodį dedame nugarinę, pomidorų padažo, ½ šaukštelio druskos ir pipiro, 2 skilteles česnako, sviesto ir įpilame 2 litrus vandens. Gerai išmaišome, užkaičiame ir troškiname 1,5 valandos.
Graikišką jogurtą sumaišome su smulkintais svogūnų laiškais, tarkuotu sūriu, 1 skiltele česnako, druska ir pipiru.
Išsitroškinusią mėsą suplėšome smulkiais gabaliukais, įpilame šiek tiek skysčio iš puodo ir sudedame pasmulkintus ir šiek tiek pakeptus špinatus. Įberiame druskos, pipiro ir viską gerai išmaišome. Ant tešlos lakštelio dedame truputį įdaro, lakštelio kraštelius patepame vandeniu ir perlenkus suklijuojame kraštus. Paruoštus koldūnus apkepame keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Patiekiame su jogurtiniu padažu.
Iš likusio sultinio galima pasigaminti sriubą (receptą rasite čia – http://gaminkpats.lt/burokeliu-sriuba-su-smidrais/)