Porcija: 3 žmonėms
Gaminimo laikas: 40 minučių (2 valandas marinuojame)
Jums reikės:
- Ėrienos nugarinės su kaulu (500 g)
- Mažų morkyčių (150 g)
- Mažų kukuruzų burbuolių (150 g)
- Pesto padažo (4 šaukštai) (galite naudoti pirktinį arba pasigaminti patys (žr. receptą žemiau))
- Balzamiko sirupo (2 šaukštai)
- Ryžių acto (3 šaukštai)
- Juodo malto pipiro ir druskos
Nugarinę pamarinuojame su druska, juodu pipiru ir ryžių actu. Palaikome vėsiai apie 2 valandas.
Daržoves paverdame pasūdytame vandenyje 7 minutes, o išvirusias užpilti šaltu vandeniu (atvėsinti). Nugarinę iš visų pusių apkepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Tuomet dedame į kepimo skardą ir aptepame pesto padažu (vieną pusę). Kepame 250 C orkaitėje 15 minučių. Daržoves aptepame balzamiko sirupu ir dedame prie nugarinės į kepimo skardą, tuomet viską pakepame dar 10 minučių su ventiliavimo funkcija.
Pesto padažui reikės:
- Šviežio baziliko (ryšulėlis)
- Kedro arba anakardžio riešutų (20 g)
- Alyvuogių aliejaus (3 šaukštai)
- Parmezano sūrio (20 g)
- Česnako (1 skiltelė)
- Druskos (žiupsnelio)
Visus ingredientus sumalame iki vientisos masės.