Porcija: 3 žmonėms

Gaminimo laikas: 40 minučių (2 valandas marinuojame)

Jums reikės:

  1. Ėrienos nugarinės su kaulu (500 g)
  2. Mažų morkyčių (150 g)
  3. Mažų kukuruzų burbuolių (150 g)
  4. Pesto padažo (4 šaukštai) (galite naudoti pirktinį arba pasigaminti patys (žr. receptą žemiau))
  5. Balzamiko sirupo (2 šaukštai)
  6. Ryžių acto (3 šaukštai)
  7. Juodo malto pipiro ir druskos

Nugarinę pamarinuojame su druska, juodu pipiru ir ryžių actu. Palaikome vėsiai apie 2 valandas.

Daržoves paverdame pasūdytame vandenyje 7 minutes, o išvirusias užpilti šaltu vandeniu (atvėsinti). Nugarinę iš visų pusių apkepiname keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Tuomet dedame į kepimo skardą ir aptepame pesto padažu (vieną pusę). Kepame 250 C orkaitėje 15 minučių. Daržoves aptepame balzamiko sirupu ir dedame prie nugarinės į kepimo skardą, tuomet viską pakepame dar 10 minučių su ventiliavimo funkcija.

Pesto padažui reikės:

  1. Šviežio baziliko (ryšulėlis)
  2. Kedro arba anakardžio riešutų (20 g)
  3. Alyvuogių aliejaus (3 šaukštai)
  4. Parmezano sūrio (20 g)
  5. Česnako (1 skiltelė)
  6. Druskos (žiupsnelio)

Visus ingredientus sumalame iki vientisos masės.