Porcija: 2 žmonėms
Gaminimo laikas: 1 valanda (marinuojame mėsą per naktį)
Jums reikės:
- Veršienos šonkaulių (0,5 kg.)
- Bulvių (0,5 kg.)
- Svogūno (1 vnt.)
- Marinuoto česnako (20 skiltelių)
- Pomidorų sulčių (1 stiklinė)
- Šviežio raudonėlio
- Smulkintų salierų, lauro ir mairūno lapelių
- Druskos, juodo malto pipiro ir česnako granulių
Šonkaulius pamarinuojame su saliero, lauro ir mairūno lapeliais, česnako granulėmis, juodu maltu pipiru, druska bei alyvuogių aliejumi ir palaikome apie 5 valandas. Bulves ir svogūną supjaustome stambiais gabaliukais, sudedame į gilų kepimo indą kartu su marinuotu česnaku. Įmalame juodo pipiro, druskos ir viską sumaišome. Užpilame pomidorų sultimis, užbarstome šviežio raudonėlio ir ant viršaus sudedame pamarinuotą mėsą. Visą indą įkišame į kepimo “rankovę”, galus užrišame. Kepame 250 C orkaitėje 45 minutes.