Porcija: 2 žmonėms
Gaminimo laikas: 1 valanda 30 minučių
Jums reikės:
- Anties kulšelių (2 vnt.)
- Raudono svogūno (1 vnt.)
- Sviesto (50 g)
- Medaus (1 šaukštelis)
- Obuolių sulčių (150 ml)
- Balto vyno (100 ml)
- Laimo vaisiaus (1/2 )
- Česnako (2 skiltelės)
- Cinamono ir mairūno (po 1/2 šaukštelio)
- Juodo malto pipiro ir druskos
Garnyras
- Saldžiųjų bulvių (2-3 vnt.)
- Grietinėlės (70 ml)
- Juodo malto pipiro ir druskos
Sumaišome vyną, medų, obuolių sultis, laimo sultis, raudoną smulkintą svogūną, smulkintą česnaką, cinamoną, mairūną, juodą maltą pipirą ir druską. Marinatą supilame į kepimo indą, sudedame kulšeles ir gerai išminkome rankomis. Ant kulšelių uždedame kelis gabaliukus sviesto. Kepame 240 C orkaitėje 1 val. 10 min. karts nuo karto kulšeles apverčiant.
Išvirtas saldžiasias bulves sumaišome su grietinėle ir prieskoniais ir sutriname į košę (smulkintuvu arba grūstuve).