Porcija: 4 žmonėms

Gaminimo laikas: 1 valanda 30 minučių

Jums reikės:

  1. Šamo (1 kg)
  2. Pievagrybių (150 g)
  3. Morkų (200 g)
  4. Svogūno (200 g)
  5. Imbiero šaknies (50 g)
  6. Salierų stiebo (100 g)
  7. Pomidorų (150 g)
  8. Česnako (3 skiltelės)
  9. Špinatų (80 g)
  10. Sviesto (80 g)
  11. Sojos padažo (5 šaukštai)
  12. Citrinos (1/2 sultys)
  13. Rozmarino ir mairūno (po 1 šaukštelį)
  14. Druskos ir juodo malto pipiro (po 1 šaukštelį)

Morkas, grybus ir salierus tarkuojame stambia (burokine) tarka. Smulkesne tarka sutarkuojame česnaką ir imbierą. Jei sviestas tik ką išimtas iš šaldytuvo ir yra kietas jį taip pat galite sutarkuoti. Į indą su tarkuotomis daržovėmis sudedame smulkiai pjaustytą svogūną, smulkintus pomidorus, truputi pasmulkintus špinatų lapus. Ant daržovių supilame pusės citrinos sultis, soją, prieskonius ir viską gerai sumaišome.

Šamo odelėje kas kelis centimetrus padarome įpjovas, dedame ant kepimo skardos. Daržovių mišinį dedame ant į šamo vidų, ant viršaus ir šalią (nedėkite ant galvos). Paruoštą šamą paliekame 45 minutes. Kepame 230 C orkaitėje 45 – 50 minučių (prieš kepant į skardą įpilame pusę stiklinės vandens). Po 15 minučių kepimo žuvį apšlakstome susidariusiomis sultimis ir kepame toliau.

.